Android Nine Folders Appnine-logo-400px.jpg

Professionele Mail App met Active Sync voor Axigen

Nine Folders voor Android

Mobiel werken moet vooral duidelijk, snel en gebruiksvriendelijk zijn.
Nine is een voorbeeld van een prettig werkende App die ook het Active Sync protocol ondersteund zodat alles mogelijkheden van de Axigen server in één setup worden ondersteund. De aparte CalDAV en CardDAV instellingen voor de Calender en Contacten zijn dan niet meer nodig. Active Sync synchroniseerd ook direct de Notities en Taken. Alle mogelijkheden voor het lezen en toevoegen van een afspraak, contact of notitie wordt direct op de Axigen server verwerkt en is op alle apparatuur gelijk.   

Installeer de App van de Play Store en gebruik de trial periode om het zelf te ervaren.

Play Store - Nine App Nine Folders website


Axigen webmail


 psadmin    21 mrt 2020 : 14:33

axigen-collaboration.jpg

Geavanceerde webmail toegang voor computer en mobiele weergave

Axigen Webmail

De Webmail van Axigen is geschikt voor dagelijks gebruik of als extra mogelijkheid voor de momenten dat uw mail client software zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail geen optie is.

Uw persoonlijke webmail login is beschikbaar via de veilige link: https://webmail.uwdomeinnaam.nl

Via Webmail is het ook mogelijk om uw eigen 'Automatisch antwoord' in te stellen als standaard ontvangstbevestiging of alleen tijdens uw vakantieperiode.
Het importeren van contacten kan via Outlook, maar ook via de Importeer / Exporteer functie onder Webmail Instellingen. Linksonder vindt u het tandwieltje voor het Uitloggen en de toegang tot de Instellingen. Onder Filters kunt u zelf ongewenste afzenders (spammers) toevoegen als aanvulling op het standaard spam filter dat voor de gehele server actief is.

De Mobiele Webmail werkt responsive zodat het menu en de mailbox indeling wordt aangepast naar uw actuele beeld formaat.


Redirect een domeinnaam naar een Wordpress Landing Pagewordpress_plugins.png

Extra domeinnamen worden extra zinvol als je een specifiek domein ook direct kan doorsturen naar een bijhorende Landing Page.

Iedereen doet zijn uiterste best om op het grote internet gevonden te worden. Hierbij helpt een sterk TLD (Top Level Domain) en de slimme en sluwe woordkeuze op de website pagina's. Een TLD zoals een .nl, .eu of .com laat in basis de voorpagina van uw website zien. Zodra uw diensten of artikelen dermate uiteen lopen dan ontstaat er al snel de behoefte naar meerdere Landing Pages. Een Landing Page is een specifieke pagina op uw website die als doel heeft een specifiek product te promoten. Daarbij is het de bedoeling dat een daarvoor geregistreerde domein alias de bezoeker direct naar die Landing Page brengt.

Voor de Wordpress gebruikers is het mogelijk om een Multisite installatie te gebruiken. Daarmee wordt de Wordpress site verdeeld over verschillende mappen en is het eigenlijk bedoeld om vanaf één Wordpress installatie en hosting account, twee aparte websites te maken.

Een meer eenvoudige methode is een redirect op basis van een Google vriendelijke tijdelijke of permanente verwijzing naar de Landing Page. Installeer de Wordpress 'Redirection' plugin en maak de gewenste redirects aan.

Zorg ervoor dat in Plesk de 301 redirection staat uitgeschakeld. Op die manier kan de plugin zijn werk doen.

Hieronder de  velden voor het toevoegen van een nieuwe verwijzing in de Redirection Plugin. Vul de alternatieve URL van een Permalink pagina in en de actieve domein alias. Maak een keuze voor het gebruik van https://www. of alleen https://.

Plugin

Installeer de Redirection Plugin

Alias


Domein fraude en scam mails


 psadmin    18 mei 2019 : 20:17

scam-alert.png

Automatische verlenging van uw domeinnaam

Domeinnaam fraude

Als u een email ontvangt van RU-CENTER noreply at info.client waarbij er wordt aangegeven dat uw domeinnaam verlengt moet worden omdat de registratie anders vervalt, raak dan niet in paniek.


Office Outlook toont geen geavanceerde mail instellingenoffice-outlook.png

Nieuwe Office Outlook mail instellen

Microsoft Office Outlook

Het instellen van een mail programma zoals Outlook bestaat altijd uit de volgende gegevens:

 • Een server adres of hostnaam voor de inkomende (POP3 of IMAP) en de uitgaande (SMTP) mailservice;
 • Het mail adres als gebruikersnaam;
 • Het wachtwoord van de betreffende mailbox;
 • Een IP poort nummer dat bij ieder mail protocol moet worden ingesteld;

De nieuwere Outlook 2018 en 2019 versies hebben minder mogelijkheden om de benodigde instellingen in te voeren.
Om de oude vertrouwde geavanceerde mogelijkheden terug te krijgen, dient er op een relatief eenvoudige manier een instelling in Windows worden gedaan. Omdat het een instelling is in de Windows Registry dient er wel zorgvuldig mee worden omgegaan.


Mail overlast door onveilige contact formulieren


 psadmin    20 dec 2018 : 13:54

recaptcha-v3.png

Spammers omzeilen het spam filter door misbruik te maken van contact formulieren. Google reCAPTCHA v3 biedt een mooie oplossing zonder dat uw website bezoeker een puzzel moet oplossen of zoals bij de reCAPTCHA v2 methode een vinkje moet aanklikken.

Onveilig contact formulier

Zodra er spam mails binnen komen die niet door het spam filter worden onderschept, dan is de kans groot dat die berichten via een onveilig contact formulier zijn verstuurd. Spammers gebruiken bot software om op grote schaal dergelijk formulieren in te vullen en de 'Verstuur' knop te activeren.

Google heeft een nieuwe versie 3 reCAPTCHA methode die u kunt toepassen in de meest gangbare CMS software zoals Wordpress, maar ook in een standaard html contact formulier.

Zie: https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html

De reCAPTCHA v3 heeft twee interessante vernieuwingen

 • De website bezoeker hoeft niet meer zelf op het vinkje te klikken;
 • Het gedrag van de website bezoeker wordt door de Google My reCAPTCHA service geregistreerd.

Indien er in uw CMS een reCAPTCHA plugin beschikbaar is, dan is het een kwestie van uw domein aanmelden in de Google My reCAPTCHA console om de verificatie codes te genereren. Deze codes kunt u invullen in de reCAPTCHA plugin van het CMS.

Wordpress CMS

Via de plugin pagina van Wordpress is er een ruime keuze. De meest populaire plugin is van BestWebSoft. Let er goed op dat een dergelijke plugin de reCAPTCHA toepast op alle mogelijke login pagina's en web formulieren. Zie de plugin pagina van Wordpress.

Wordpress Plugins

HTML en PHP websites

Als u een html site heeft, dan dient er een stukje script aan worden toegevoegd. Omdat deze geavanceerde methode ook een verificatie vereist  is er wel sprake van echt programmeerwerk door een ervaren software developer. Deze aanpassing kan worden uitgevoerd door Alex Pot van www.smartscripts.nl. Niet iedere html of php site is hetzelfde. Vraag daarom een vrijblijvende offerte voor een volledige reCAPTCHA v3 integratie in uw bestaande site. Smartscripts biedt nog meer slimme mogelijkheden om een oude html website te moderniseren. In sommige gevallen is het moderniseren van een oude website gunstiger dan een compleet nieuwe website laten maken.

Code

De originele video uitleg van Google


Kerio Control software updatenieuwe_versie.JPG.jpg

Zodra u een mail bericht ontvangt dat er voor uw Kerio Control een software update beschikbaar is, dan kunt u volgens deze eenvoudige stappen de firewall updaten naar de laatste versie.

Zodra u een mail bericht ontvangt dat er voor uw Kerio Control een software update beschikbaar is, dan kunt u volgens deze eenvoudige stappen de firewall updaten naar de laatste versie.

Control Dashboard Upgrade1 

Op het Dashboard vindt u de 'Systeemstatus' de update melding.
Klik op Ga naar updatecontrole

Control Geavanceerde Opties1

Klik op de button 'Downloaden'

Control Geavanceerde Opties2

Control Geavanceerde Opties3

Klik op de button 'Nu upgraden'.

Control Geavanceerde Opties4

Klik op 'Ja'.
Na de upgrade zal de firewall automatisch herstarten en terug komen.
Uw verbinding met het gebruikers interface wordt automatisch hersteld.


SSL certificatenhttp_https280.png

Encryptie voor een veilige verbinding met uw CMS en validatie van uw domeinnaam of bedrijfsnaam.

De hedendaagse browsers informeren uw website bezoekers over de toegepaste encryptie. De websites die nog standaard alleen via http:// een site weergeven, worden direct als onveilig beschouwd. Dit zijn de drie meest toegepaste soorten certificaten.

Dv Cert200 Ov Cert200 Multi Domain Cert200

DV - Domein Validatie

OV - Organisatie Validatie

SAN - Multi Domein

 • basis encryptie
 • geen verificatie proces
 • 128 of 256 bit
 • gunstige prijs
 • 1 of 2 jaar
 • met mobiel support
 • verzekering
 • basis encryptie
 • domein eigenaar verificatie
 • 256 bit
 • gunstige prijs
 • 1 of 2 jaar
 • met mobiel support
 • verzekering
 • basis encryptie
 • meerdere domein aliassen
 • subdomeinen sub.domein.nl
 • 128 of 256 bit
 • 1 of 2 jaar
 • met mobiel support
 • verzekering

Voor meer specifieke situaties is het verstandig om te kijken naar de specifieke verschillen tussen de grote merken zoals Geotrust, Globasign, Thawte.
De hedendaagse website bezoeker is steeds vaker een mobiele gebruiker. Daarvoor is het van belang dat uw certificaat ook mobiel ondersteund. Natuurlijk is het mogelijk om een goedkoper certificaat zonder mobiele ondersteuning te leveren, maar wie zou dat willen gebruiken?

In 2014 heeft Google uitdrukkelijk bevestigd dat een website voorzien van een correct SSL certificaat een hoger zoek resultaat krijgt. Zorg er wel voor dat alle pagina's correct werken. Verwijder alle harde links naar http:// of verander deze in https://. Voorkom links naar externe websites die niet secure zijn. Hiermee wordt uw pagina in waarde verlaagd naar een onveilige pagina.

Meer informatie van Google zelf:  Uw site beveiligen met https://

Neem voor meer informatie en vrijblijvend advies contact op voor het aanschaffen van een echt SSL certificaat en de installatie daarvan op uw server account.


Mail password wijzigen in Pleskpassword1.jpg

Mailbox password wijzigen

Wachtwoord

Mailbox password wijzigen

Het Plesk controle paneel biedt de mogelijkheid om een aantal belangrijke mailbox instellingen te doen zoals een auto-reply bij afwezigheid, een mail forward naar een ander mail adres en het wijzigen van het password.

U kunt het password zelf wijzigen door via deMyServer login naar uw Plesk account te gaan of rechtstreeks via de server hostnaam.
Let op! Nog niet iedereen heeft de login gegevens voor het nieuwe MyServer portaal ontvangen.
De server hostnaam link https://ns1......nl:8443 is tevens via de mailing over de migratie naar Onyx aan uw verstuurd.

Klik in Plesk op Email Addresses, zie schermafdruk hieronder.

Plesk Mailinstellingen1


Klik op het mail adres dat moet worden aangepast.

Plesk Mailinstellingen2


Het is mogelijk om zelf een geldig wachtwoord te verzinnen of door de server een wachtwoord te laten genereren.
Volg de stappen 1,2,3,4 volgens de onderstaande schermafdruk om het wachtwoord automatisch te wijzigen en te kijken wat het is geworden.
Het is van belang om het wachtwoord goed veilig te noteren en daarna pas op OK te klikken.

Plesk Mailinstellingen3

De selectie 1 zorgt ervoor dat deze login gegevens ook kunnen worden gebruikt om op Plesk in te loggen voor toegang tot alleen de mail instellingen.
Deze login mogelijkheid is van belang om andere mail gebruikers wel toegang te geven tot de mail instellingen zonder alle andere gevaarlijke server instellingen op de eerste schermafdruk.

Inloggen op alleen de mail instellingen werkt op basis van het volledige mail adres en het bijhorende password.
Dit kan o.a. worden gebruikt om zelf tijdens uw vakantie een auto-reply bericht in te stellen.

Als laatste stap moet het password in uw eigen mail cliënt worden aangepast.
Wij gaan er vanuit dat u zelf bekend bent met uw eigen Outlook, Thunderbird of Apple Mail programma. Alleen het wachtwoord voor de inkomende POP/IMAP server en de uitgaande SMTP server moet worden aangepast. Alle andere instellingen zoals server hostnaam en het mail adres blijven ongewijzigd. 


Nieuwscategorieën