Redirect een domeinnaam naar een Wordpress Landing Pagewordpress_plugins.png

Extra domeinnamen worden extra zinvol als je een specifiek domein ook direct kan doorsturen naar een bijhorende Landing Page.

Iedereen doet zijn uiterste best om op het grote internet gevonden te worden. Hierbij helpt een sterk TLD (Top Level Domain) en de slimme en sluwe woordkeuze op de website pagina's. Een TLD zoals een .nl, .eu of .com laat in basis de voorpagina van uw website zien. Zodra uw diensten of artikelen dermate uiteen lopen dan ontstaat er al snel de behoefte naar meerdere Landing Pages. Een Landing Page is een specifieke pagina op uw website die als doel heeft een specifiek product te promoten. Daarbij is het de bedoeling dat een daarvoor geregistreerde domein alias de bezoeker direct naar die Landing Page brengt.

Voor de Wordpress gebruikers is het mogelijk om een Multisite installatie te gebruiken. Daarmee wordt de Wordpress site verdeeld over verschillende mappen en is het eigenlijk bedoeld om vanaf één Wordpress installatie en hosting account, twee aparte websites te maken.

Een meer eenvoudige methode is een redirect op basis van een Google vriendelijke tijdelijke of permanente verwijzing naar de Landing Page. Installeer de Wordpress 'Redirection' plugin en maak de gewenste redirects aan.

Zorg ervoor dat in Plesk de 301 redirection staat uitgeschakeld. Op die manier kan de plugin zijn werk doen.

Hieronder de  velden voor het toevoegen van een nieuwe verwijzing in de Redirection Plugin. Vul de alternatieve URL van een Permalink pagina in en de actieve domein alias. Maak een keuze voor het gebruik van https://www. of alleen https://.

Plugin

Installeer de Redirection Plugin

Alias
Dit nieuwsbericht is van Stigter Webhosting
https://stigter-webhosting.nl/news/ssl-certificaten-domein/redirect-een-domeinnaam-naar-een-wordpress-landing-page