Externe Backup Service voor uw website, database en mail account(s)

Backup300x300Backup en update uw website software en content

Het hebben van een website mag geen blok aan het been zijn.
Het direct online werken aan uw website werkt heel snel en eenvoudig, maar is niet zonder gevaar. Niet alle CMS (Content Management Software) is voorzien van een 'Undo' knop waarmee terug kan naar de vorige situatie. Wat gaat u doen als u met de paar klik foutjes uw eigen website onherstelbaar heeft verprutst. Of u kreeg een melding dat er een update beschikbaar is van één of meerdere plugins.
Wat als u de update heeft uitgevoerd en de website werkt daarna niet meer.

Installatron Backup
De webserver is voorzien van een Applicatie Vault waarmee u op eenvoudige en snelle wel website applicaties kunt installeren, updaten, backuppen en herstellen.
Voor meer informatie en de online handleiding kunt u terecht op de website van Installatron.

De Installatron Backup is met name zeer handig bij het uitvoeren van een update van uw website software (via Installatron). Indien uw website na de update niet meer werkt, dan kunt u direct weer een restore uitvoeren. Zie de afbeelding hieronder.

Installatron Backup Restore 600w

Het maken van een backup op uw hosting account kost wel extra disk opslag welke onderdeel is van het hosting pakket. Houdt hier rekening mee zodra uw site een serieuze omvang krijgt. Via Installatron wordt alleen uw website software en database veilig gesteld. Met de Plesk Backup Manager kan er ook een backup worden gemaakt van uw mailbox!  

De Plesk Backup Manager
Als u regelmatig nieuwe content plaatst op uw website, dan wordt het maken van een wekelijkse of zelfs dagelijkse backup, steeds belangrijker. Met behulp van de Plesk Backup Manager is het mogelijk om een backup te maken van uw Plesk instellingen, de mailbox, de website bestanden en de database. Alles wordt tot één backup bestand ingepakt en op de server bewaard. Als u een omvangrijke website heeft, dan wordt het gebruik van uw eigen hosting pakket een kostbare oplossing. De webserver is voorzien van supersnelle RAID10 SSD disks met als doel dat alle websites snel reageren. Het is dus niet zo logisch om dergelijk kostbare snelle opslag te gebruiken voor het maken van een backup. 

Externe backup service
Om iedereen een meer gunstige backup mogelijkheid te bieden, is er een Externe Backup Service opgezet. Voor € 20,00 per jaar wordt er geheel automatisch iedere week een backup gemaakt. De hoeveelheid data is hier minder van belang, omdat er gebruik wordt gemaakt van een eenvoudige en prijs gunstige opslag methode. Er worden meerdere beveiligingsmethoden toegepast om te voorkomen dat uw backup in verkeerde handen valt.

Deze zinvolle extra dienst is een verstandige en goedkope aanvulling op uw hosting pakket. Deze dienst kunt u via uw eigen MyServer login bestellen.